Janmaat en De Vrij spelen gelijk met Oranje

janmaat
janmaat
ROTTERDAM - Het Nederlands elftal heeft zaterdag niet weten te winnen van Japan. In het Belgische Genk werd het 2-2, maar had Japan de beste kansen om te zegevieren. Feyenoorders Daryl Janmaat en Stefan de Vrij speelden de gehele wedstrijd.
Oranje kwam al in de twaalfde minuut op voorsprong tegen de Aziaten. Rafael van der Vaart profiteerde van een foutje in de defensie en liftte de bal over de Japanse doelman. Zes minuten voor rust verdubbelde Oranje de voorsprong. Arjen Robben schoot op mooie wijze de 2-0 binnen. Het aardig spelende Japan kwam nog voor het rustsignaal terug in de wedstrijd. Yuya Osako prikte de bal achter doelman Jasper Cillessen.
Na rust was Japan de bovenliggende partij. De technisch vaardige ploeg combineerde erop los en kreeg enkele kansen om op gelijke hoogte te komen. Uiteindelijk lukte dat via Keisuke Honda. Na die treffer in de 60ste minuut bleef Japan de betere formatie. Zo had invaller Kakitani zelfs de winnende treffer op zijn schoen.
Behalve Janmaat en De Vrij, kwamen ook een aantal oud-Feyenoorders in actie. Ron Vlaar vormde negentig minuten lang het centrale duo met De Vrij en Jonathan de Guzman viel vlak voor tijd in voor Van der Vaart. Oud-Spartaan Kevin Strootman speelde ook de gehele wedstrijd. Jetro Willems moest het doen met een invalbeurt.