nieuws

Prachttreffers Van Nieff bezorgen Dordrecht zege

ROTTERDAM - FC Dordrecht heeft zaterdag in een zeer vermakelijk en knotsgek duel met 4-3 gewonnen van concurrent FC Eindhoven. Yoëll van Nieff was de absolute uitblinker aan Dordtse zijde. De huurling van FC Groningen scoorde drie doelpunten, waarvan er twee van zeer grote schoonheid waren.
De zege van FC Dordrecht was over negentig minuten gezien zeer terecht te noemen. De ploeg van trainer Harry van den Ham scoorde niet alleen viermaal, maar raakte ook twee keer de paal en eenmaal de lat. Toch was het FC Eindhoven dat lange tijd met de drie punten naar Brabant leek af te reizen. Ondanks een sterke beginfase van Dordrecht, dat veel druk uitoefende, kwamen de bezoekers op 0-1. Bourdouxhe schoot de bal achter doelman Robbert te Loeke.
Ook na die treffer bleef Dordrecht de bovenliggende partij, hoewel Eindhoven een aantal keer gevaar stichtte via de counter. Drie minuten voor de rust leek Paul Gladon op weg naar de gelijkmaker, maar de aanvaller van Dordrecht werd net buiten het strafschopgebied gevloerd door Eindhoven-goalie Maik van den Kieboom. Iedereen in het GN Bouw Stadion dacht aan een rode kaart, maar scheidsrechter Pol van Boekel gaf slechts geel.
Van den Kieboom had vervolgens een mooie redding in petto op de vrije trap die erop volgde. Enkele seconden later was Dordrecht opnieuw dicht bij een treffer, maar de kopbal van Illias Haddad raakte de lat. Het ongelukkige Dordrecht zag vervolgens hoe Donny de Groot Eindhoven vlak voor rust op 0-2 zette.
Na de pauze barstte het spektakelstuk echt los. Een gretig Dordrecht zette de bezoekers meteen vast. Met name Yoëll van Nieff liet van zich spreken. De linkspoot was in de eerste helft al twee keer dicht bij een doelpunt en ook na rust was hij een plaag voor de Brabantse defensie. Tien minuten na schoot de jongeling een vrije trap op de paal. Na een uur spelen had de middenvelder eindelijk het geluk aan zijn zijde. Zijn vrije trap zeilde ditmaal wel de kruising in: 1-2.
Het was het startschot voor een prachtig slotoffensief, maar Eindhoven leek het duel 25 minuten voor tijd toch echt te beslissen toen Donny de Groot zijn tweede van de middag maakte. Het veerkrachtige Dordrecht gaf niet op en werd daarvoor beloond. Van Nieff zorgde met een fenomenaal schot voor de 2-3 en invaller Jesse Mayele zette tien minuten voor tijd zelfs de 3-3 op het scorebord.
De verdiende 4-3 leek niet meer te vallen, maar scheidsrechter Van Boekel stak de thuisploeg de helpende hand toe. De arbiter gaf een strafschop na een vermeende handsbal, een buitenkansje die Van Nieff gretig benutte. De Groningen-huurling bezorgde met die derde treffer van zijn kant Dordrecht de drie punten. De Schapenkoppen hebben nu een voorsprong van zeven punten op nummer twee Sparta. De Rotterdammers komen zondag in actie.
Opstelling FC Dordrecht: Te Loeke; Fortes, Lima, Haddad, Peersman; Varela (72' Mayele), Alisic, Van Nieff; Danso (89' Snijders), Gladon, Meulens.
Scoreverloop:
31' 0-1 Jason Bourdouxhe
45' 0-2 Donny de Groot
59' 1-2 Yoëll van Nieff
64' 1-3 Donny de Groot
72' 2-3 Yoëll van Nieff
81' 3-3 Jesse Mayele
93' 4-3 Yoëll van Nieff (strafschop)