Tiental Excelsior verliest nipt van VVV-Venlo

ROTTERDAM - Excelsior heeft de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo niet weten te winnen. Het team van coach Jon Dahl Tomasson leed zaterdagavond de vijfde nederlaag van het seizoen: 0-1. De Kralingers speelden op Woudestein bijna de gehele tweede helft met tien man door een directe rode kaart van Kevin van Diermen.
Het publiek op Woudestein moest lang wachten tot er iets vermeldenswaardigs gebeurde in Kralingen. Voor beide ploegen was het aftasten in de beginfase en pas na een kwartier kon de eerste mogelijkheid van de wedstrijd worden genoteerd. Het schot van Adil Auassar was echter niet gevaarlijk en belandde naast de goal van VVV-doelman Danny Wintjens. Diezelfde keeper zag niet veel later een schot van Daan Blij eveneens aan de verkeerde kant van de paal verschijnen.
Aan de andere kant kon ook VVV-Venlo niet dreigend worden. Na ruim twintig minuten waagde Randy Wolters een poging, maar zijn inzet werd gekeerd door Excelsior-sluitpost Jordy Deckers, die even later ook een vrije trap van Oguzhan Türk uit het doel hield. De grootste kans was voor Lars Veldwijk. De spits van de thuisploeg plaatste de bal in de hoek, maar Wintjens kon zijn vingers er nog tegen aan krijgen. Ook een schot van Khalid Karami leverde geen voorsprong op voor Excelsior.
Het begin van de tweede helft stond in schril contrast met de start in het eerste bedrijf. Nog geen minuut na de thee kreeg Excelsior-verdediger Van Diermen een rode kaart nadat hij Dyon Gijzen in kansrijke positie naar de grond haalde. Uit de door scheidsrechter Martin van den Kerkhof toegekende strafschop zette Jules Reimerink de bezoekers uit Limburg aan de leiding: 0-1.
Na de tegentreffer drong VVV-Venlo aan en leek het tiental van Excelsior even verslagen, maar ook de gasten konden geen grote kansen creëren. Verder dan een wegens buitenspel afgekeurde goal van Pim Balkestein kwam VVV niet. De Rotterdammers probeerden het nog wel met de lange bal op Veldwijk, maar de aanvaller kon ook een kwartier voor tijd niet voor de gelijkmaker zorgen.
In de slotfase was het alles of niets voor Excelsior. Het kreeg vier extra minuten om nog een punt over te houden aan de wedstrijd en daar slaagden de Rotterdammers nog bijna in. Auassar probeerde het met een volley die maar rakelings over het doel verdween.
Door het verlies zakt de ploeg uit Kralingen naar de tiende plaats in de eerste divisie. Het is na zeventien wedstrijden in het bezit van 24 punten en ziet directe concurrent VVV-Venlo stijgen naar de zesde plaats met twee punten meer.

0-1 47' Reimerink (p)