Rotterdam Basketbal boekt vierde zege

Rotterdam Basketbal College
ROTTERDAM - Rotterdam Basketbal Colleg heeft zaterdagavond de vierde overwinning van het seizoen behaald. In het eigen Topsportcentrum was de formatie van trainer Ferry Steenmetz te sterk voor Matrixx Magixx. De bezoekers uit Wijchen werden na een spannende slotfase met 67-65 verslagen door de Rotterdamse basketballers.
Zoals de eindstand doet vermoeden hielden beide teams elkaar vrijwel de gehele wedstrijd in evenwicht. Na het eerste kwart stond er dan ook een 20-20 tussenstand op het scorebord. Ook in het tweede kwart bleef het spelbeeld onveranderd, maar kon Rotterdam Basketbal wel met een beter gevoel richting de kleedkamers. Mede door veel gescoorde punten van La'Shard Anderson gingen de Rotterdammers met een 36-33 voorsprong rusten.
Na de thee was de spanning opnieuw om te snijden in de Rotterdamse sporthal. Zowel de thuisploeg als de Gelderse gasten konden geen afstand van elkaar nemen. Uiteindelijk was het wel Rotterdam Basketbal dat na het derde kwart aan de leiding ging. Een bloedstollende spannend slot volgde, maar de mannen van Steenmetz trokken aan het langste eind en doorbreken daarmee de zegereeks van vijf wedstrijden op rij van Matrixx Magixx.
Op de ranglijst heeft Rotterdam Basketbal College zich steviger genesteld in de middenmoot. Na negen wedstrijden is het in het bezit van acht punten.