Enorme zeperd voor Sparta in Amsterdam

ROTTERDAM - Sparta heeft in Amsterdam hele slechte zaken gedaan door met 2-1 te verliezen bij Jong Ajax. De zege voor de ploeg van trainer Alfons Groenendijk (voormalig speler van Sparta) was terecht. Door de nederlaag van de Rotterdammers staat FC Dordrecht steviger aan kop in de Jupiler League.
De eerste kans in de wedstrijd was voor ex-Spartaan Lerin Duarte. De van een blessure herstelde middenvelder schoot voorlangs het Rotterdamse doel. Vincent Vermeij was kort daarop dichtbij de openingstreffer, toen miste hij, maar een minuut later was het alsnog raak. Vermeij trof doel na een vrije trap van Lesley de Sa. Sparta-keeper Khalid Sinouh ging bij dat doelpunt behoorlijk in de fout.
Sparta herstelde zich snel en na nog geen half uur spelen was het alweer gelijk. Mario Bilate kopte de 1-1 binnen. Vlak voor rust was laagvlieger Jong Ajax nog dichtbij een hernieuwde voorsprong, maar Sinouh stond op de juiste plaats om een inzet van De Sa te pareren.
Sparta ging na rust steeds slordiger spelen. De thuisploeg, nog puntloos in de tweede periode, kreeg de beste kansen. Vermeij vond Sinouh tweemaal op zijn weg. Danny Hoesen pegelde over het vijandelijke doel. Een kwartier voor tijd viel de 2-1 wel van de voet van De Sa: 2-1.
In de slotfase bleven de Amsterdammers zonder veel problemen overeind, waardoor Sparta wel tweede blijft, maar een achterstand heeft van zeven punten op FC Dordrecht. De Dordtenaren rekenden zaterdag al met 4-3 af met FC Eindhoven.
Scoreverloop: 21' Vincent Vermeij 1-0, 27' Mario Bilate 1-1, 75' Lesley de Sa 2-1.