nieuws

Fietsenstalling Rotterdam Centraal open

ROTTERDAM - De nieuwe ondergrondse fietsenstalling onder het Stationsplein in Rotterdam is maandagochtend officieel geopend. Er kunnen bijna 5200 fietsen in. Ongeveer 3800 plekken zijn gratis.
Vanuit de stalling is er een directe verbinding met het metrostation Rotterdam Centraal en de OV-Terminal. Ook bus- en tramhaltes zijn op loopafstand. Speciale displays geven aan waar in de stalling nog ruimte is om de fiets te parkeren.
De stalling heeft sensoren, die bijhouden hoe lang een fiets wordt gestald. Als een fiets te lang in de stalling staat, wordt hij weggehaald. Door het gebruik van verschillende kleuren op de vloer wordt het fietsers gemakkelijk gemaakt om hun bezit terug te vinden.
Bovengrondse stallingen dicht
Alle bovengrondse fietsstallingen aan de centrumzijde van het station worden opgeheven. Het gaat om de Conradstraat, Delftseplein, Weena Point, Weena-tunnel en Kruisplein. Er zijn hekken om deze stallingen gezet.
Op 18 en 19 november kunnen mensen hun fiets daar nog ophalen. Daarvoor zijn tot 22.00 uur 's avonds stewards aanwezig. Op 20 november begint de ontruiming van de bovengrondse stallingen. Achtergebleven fietsen worden afgevoerd naar Fietspunt.
foto 1: de nieuwe stalling
foto 2: de oude plaats voor fietsen