nieuws

Krabbendam: 'Supporters geen club laten runnen'

ROTTERDAM - Het is al enige tijd stil rondom de ontwikkelingen van een eventueel nieuw stadion voor Feyenoord. Afgelopen zomer werd het voorstel van de club over een nieuw onderkomen ingetrokken en momenteel is een driemanschap bestaande uit Jos van der Vegt, Hans Vervat en Wim van Sluis bezig met nieuwe plannen.
Het drietal werd in september jl. aangesteld om die plannen voor een nieuw of verbouwd stadion te presenteren, maar voorlopig ligt er nog niets op tafel. Van der Vegt, Vervat en Van Sluis zouden wachten op groen licht van de betaald voetbal organisatie inzake het betrekken van de supporters, die naar verluidt afgelopen week een goed overleg hebben gevoerd met Feyenoord.
'Het kan niet anders om de supporters bij het stadion te betrekken,' zegt Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam van Voetbal International in de voetbaltalkshow FC Rijnmond. 'Je moet iedereen op één lijn krijgen. Dat is de vorige keer gebleken, want dat is de grote fout die is gemaakt. Er werd van alles gecommuniceerd, alleen wel op de verkeerde manier. Uiteindelijk stond er behalve Feyenoord zelf niemand achter die plannen. Als ze het nu anders aanpakken en iedereen erbij betrekken dan komt dat nieuwe stadion er gewoon,' vervolgt Krabbendam.
Volgens de journalist uit Maassluis moeten de fans echter niet te veel inspraak krijgen. 'Dat moet niet, want er zijn mensen aangesteld die de club moeten leiden. Ze mogen natuurlijk wel zeggen hoe zij over dingen denken en aangeven wat volgens hen anders moet. Maar je kunt supporters geen club laten runnen. Daar is een directie voor aangesteld die weer gecontroleerd wordt door een Raad van Commissarissen. Je kunt wel luisteren naar wat er leeft en daar moet je dan ook wat mee doen.'
Bekijk hieronder de uitzending van FC Rijnmond met Martijn Krabbendam.