nieuws

Regio Rijnmond op de bres voor Filipijnen

ROTTERDAM - De regio Rijnmond voert maandag actie voor de slachtoffers van de orkaan Haiyan op de Filipijnen. Scholen, bedrijven, maar ook ‘gewone’ particulieren zamelen maandag geld in voor giro 555 van de Samenwerkende Hulp Organisaties (SHO).
Van de Fietstaxicentrale in Rotterdam tot leerlingen van het Penta College CSG in Hellevoetsluis; van Marlies Dekkers, die een Britney Spears-bh laat veilen, tot groep 6b van de Groen van Prinstererschool in Barendrecht.
De landelijke actie is vanaf 06.00 uur tot middernacht te volgen op de landelijke radio- en tv-zenders, maar natuurlijk ook bij Radio en TV Rijnmond. Een radio-verslaggever trekt de regio door om de meest bijzondere initiatieven te laten horen.
Tussen 18.00 en 19.00 uur zal er op Radio Rijnmond een discussie zijn over de (on)zin van de hulp aan de Filipijnen; luisteraars kunnen meedoen.
De orkaan Haiyan trof vorige week zaterdag de Filipijnen. Minstens 4000 mensen kwamen om het leven en de schade is enorm. Grote delen van het Aziatische land, en dan vooral de eilanden Leyte, Samar, Cebu en Negros, liggen in puin. Er is volgens de hulporganisaties een groot gebrek aan voedsel, water en medicijnen.