nieuws

Sparta-supporters gaan actie voeren tegen eigen club

Sparta
Sparta
ROTTERDAM - Een aantal Sparta-supporters is het gevoerde beleid, de matige prestaties en het slechte spel van hun favoriete club zo zat dat ze gaan actie voeren. Komende woensdag is er daarom een openbare bijeenkomst in het supportershome.

Op de supporterswebsite www.itwm.nl staat een oproep aan alle Spartanen om woensdagavond mee te denken hoe op gepaste wijze duidelijk kan worden gemaakt dat de maat nu echt vol is. Directe aanleiding voor de oproep en bijeenkomst is de 2-1 nederlaag die Sparta zondag leed bij Jong Ajax. Voor de Sparta-aanhang is het de druppel die de emmer doet overlopen, na jaren waarin steeds vergeefse pogingen werden gedaan om te promoveren naar de eredivisie. Ook dit seizoen wordt gevreesd dat Sparta er niet in zal slagen de stap omhoog te maken, ondanks dat de club werkt met een voor eerste divisie-begrippen zeer hoge begroting.
Het protest is een directe aanval op Wiljan Vloet. De algemeen en technisch directeur van de Kasteelclub wordt voornamelijk verweten dat hij in 2,5 jaar tijd teveel spelers heeft aangetrokken die als 'miskoop' kunnen worden betiteld. Ook het aantrekken van huidige onervaren trainer Adrie Bogers viel in juni compleet verkeerd bij de Sparta-aanhang, die hoopten op een ervaren oefenmeester.
Op welke wijze en wanneer de Sparta-supporters actie gaan voeren zal woensdagavond bekend worden. De eerstvolgende wedstrijd die de Rotterdammers spelen is aanstaande vrijdag om 20.00 uur op het Kasteel tegen Helmond Sport.