nieuws

Live uit Lloyd Songbird Special

ROTTERDAM - Het Rotterdamse Songbird Festival richt zich op popliefhebbers en besteedt ruim aandacht aan singer/songwriters. Dit jaar vindt het festival maar liefst op twee dagen plaats. Zowel zaterdag 23 als zondag 24 november staat De Doelen vol met bekende en minder bekende troubadours en bands. Het is alweer de derde editie.
Op zaterdag vind je in de Eduard Flipse zaal het Rotterdams Songwriter Café waar, in samenwerking met de Popunie, vijf talentvolle Rotterdamse acts zich aan het publiek presenteren. Twee van deze acts zijn vandaag al te gast in Live uit Lloyd!
Lula Bir bestaat uit Janna Haring. Ze is een liedjesmaakster, iemand die zichzelf, haar gedachtengang en haar dromen binnenstebuiten keert en daar dan weer over zingt. Door het samenbrengen van zelfgeschreven Nederlandstalige poëzie en muziek komen liedjes tot stand die zich het best laten omschrijven als melancholische kleinkunst-pop.
Dion Roman schrijft diepgaande, persoonlijke teksten die gezongen worden met een zielvolle stem. Donkere, ongewone gitaar- en pianopartijen die af en toe begeleidt worden door elektronische drumgeluiden. Met zijn alternatieve popnummers weet hij zowel op zijn opnames als op het podium een persoonlijke en intieme sfeer te creëren.
Te gast in de studio is Junior van der Stel van organisator Mojo.
Techniek: Iwan Pronk & Stefano Samsey