nieuws

Werkstraf advocaat voor mishandeling

toga
toga
ROTTERDAM - De rechter heeft een Rotterdamse advocaat een werkstraf van 80 uur opgelegd voor mishandeling. De strafpleiter had in augustus van dit jaar een taxichauffeur in het gezicht geslagen.

De 41-jarige Derk van den E. had even daarvoor een deurklink van de taxi kapot gemaakt na onenigheid met de chauffeur. De verdachte had zich bij zijn aanhouding verzet en de agenten uitgemaakt voor “dom” en “dik varken”.


'Schaamteloos'

Officier van justitie A. Bijl noemde met name dat laatste een “schaamteloze misdraging”. Hij vond het verder “onbegrijpelijk gedrag voor een man met zijn beroep”. De rechter nam die kwalificaties over.
Behalve een werkstraf kreeg de advocaat ook een voorwaardelijke celstraf van twee weken. Hij blijft twee jaar onder toezicht staan van de reclassering. In de broekzak van de verdachte was bij de aanhouding 0,8 gram cocaïne gevonden.
Op de bewuste avond zou hij dronken zijn geweest. De advocaat is twee keer eerder veroordeeld voor openbare dronkenschap en mishandeling. Hij was zelf maandag wegens privéomstandigheden niet aanwezig bij de zitting. Hij is daarom bij verstek veroordeeld.