nieuws

Hekelingen blijft in lichterlaaie staan

ROTTERDAM - VV Hekelingen verloor zondag op eigen veld met 6-1 van Victoria'04, maar dat is het laatste waar men zich bij de vierdeklasser druk om maakt. Hekelingen is verdeeld in twee kampen: met voor- en tegenstanders van het huidige bestuur.
Samenvatting voorgeschiedenis
Eerder op de website van RTV Rijnmond stond al een uitgebreid verhaal over de onrust bij Hekelingen. In het kort komt het er op neer dat vrijwel de voltallige selectie van 24 man niet meer onder het huidige bestuur in het eerste team wil voetballen, nadat het bestuur hoofdtrainer René Milot op non-actief zette. Sinds anderhalve week speelt het voormalige eerste weer samen, maar dan wel als Hekelingen 2, zonder dat zij ook maar iets te maken hebben met de selectie. Het eerste elftal bestond de afgelopen twee competitiewedstrijden uit een mengelmoes van spelers uit het derde, vierde en junioren.
Voorzitter Ben Rinia stelde Christiaan Toering aan als technisch directeur. Hij wekte direct de woede van de voormalige selectiespelers door in het openbaar te verklaren dat de toenmalige spelers van het eerste team niet zijn keuze waren. 'Wij als spelersgroep staan achter mensen, die proberen om de vereniging Hekelingen omhoog te stuwen, maar dat moet wel op een normale en respectvolle manier gaan. En niet zoals meneer Toering, die met een bezem door de vereniging gaat', aldus Ricardo van Soest, woordvoerder van de opgestapte spelersgroep.

Toering Voetbalmanagement

Ben Rinia was content toen iemand met een palmares als dat van Toering zich belangeloos aanbood bij Hekelingen. 'Wie zijn wij om zo'n iemand te weigeren', zegt Rinia over Toering, die naar eigen zeggen al 41 jaar alom gerespecteerd wordt in het internationale profvoetbal. Op de website van Christiaan Toering Voetbalmanagement wordt gesuggereerd dat Toering heeft samengewerkt met P. Maldini, T. Henry en K. Keegan, die - overigens in foutief Engels - lovend zijn over Toering.
'Als het op Google staat, moet het wel heel erg ver gaan als het niet wil kloppen', reageert voorzitter Rinia lichtelijk naïef. 'Als het niet waar is, is het één grote farce.' Als Toering geconfronteerd wordt met de reacties van Maldini, Henry en Keegan reageert hij als een kat in het nauw. 'Dit slaat nergens op. Ik ontken niks en bevestig niks. Ik zal je zo het nummer geven van Kevin Keegan. Dan kan je hem bellen.'
Na afloop wil Toering het nummer van Keegan niet geven. 'Dat is een geheim nummer. Dat geef ik je niet. Hier heb je het nummer van de bondscoach van Ierland. Bel hem maar. Ik had het nummer van Keegan beloofd? Dan beloof ik je nu iets anders', aldus Toering na afloop in de bestuurskamer van Hekelingen.
Naar verluidt wordt de selectie van Hekelingen deze week versterkt met een aantal nieuwe spelers. Daarbij gaat het volgens Rinia en Toering om grote namen. 'In de wandelgangen hoor je dat er spelers benaderd gaan worden van Feyenoord, Ajax en PSV', licht Van Soest toe. 'Maar met alle respect, ik denk niet dat jeugdspelers en reserves gaan voetballen bij een vierdeklasser waar zoveel rumoer is.'