nieuws

18,5 miljoen euro opgehaald voor Filipijnen

ROTTERDAM - De landelijke inzamelingsactie voor de Filipijnen heeft 18,5 miljoen euro opgeleverd op giro 555. Dat is maandagavond laat bekendgemaakt.
De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) zijn blij met de opbrengst van de landelijke actiedag voor de slachtoffers van de ramp op de Filipijnen. Volgens de SHO is er meer dan 54.000 keer gebeld naar het telefoonpanel dat de donaties aannam.
Het uiteindelijke bedrag zal nog wat hoger worden, omdat giro 555 nog een aantal weken open blijft staan. Ook de Europese Unie geeft geld aan de Filipijnen. Het gaat om een bedrag van 20 miljoen euro.

Oliebollen

In de regio Rijnmond werd maandag ook volop actie gevoerd door scholen, bedrijven, particulieren en gemeenten. Zo was er een sponsorloop, stelde oliebollenbakker De Haan zijn dagopbrengst ter beschikking en wasten leerlingen uit Hellevoetsluis auto's voor geld. Ook gemeenten, zoals Maassluis, doneerden geld. De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders in Rotterdam heeft in totaal een bedrag van 350.000 euro beschikbaar gesteld voor hulp aan de slachtoffers op de Filipijnen.