nieuws

Bewoners in actie tegen sluiting verzorgingshuis

ROTTERDAM - Bewoners en personeel van verzorgingshuis Voornesteyn in Hellevoetsluis zijn een petitie-actie begonnen tegen de voorgenomen sluiting eind 2017.
Wanneer het verzorgingshuis dicht gaat, komen tachtig bewoners en bijna honderd medewerkers op straat te staan. Zorgaanbieder Careyn neemt begin volgende maand definitief een besluit. Het verzorgingshuis bestaat al meer dan vijfentwintig jaar en sommige bewoners hebben altijd in Voornesteyn gewoond. Ook werken veel verzorgers er al vanaf het begin.
Handtekeningenactie
Sommige actievoerende bewoners zijn behoorlijk op leeftijd. Samen met de medewerkers gaan ze deze week handtekeningen verzamelen om sluiting te voorkomen. Er zijn ook spandoeken aangebracht op een aantal balkons met leuzen die de bewoners zelf verzonnen hebben.

'Ze kunnen zo lang mogelijk blijven'

Directeur Joyce Ostendorf van Wonen met Zorg van Careyn heeft dinsdagmiddag tegen RTV Rijnmond gezegd dat de bewoners van verzorgingshuis Voornesteyn in Hellevoetsluis niet op straat komen te staan. Ze zullen er zo lang mogelijk blijven wonen.