nieuws

Hockeybond krijgt advies bitjes te verplichten

Seve_van_Ass
Seve_van_Ass
ROTTERDAM - Een medische commissie van de Nederlandse hockeybond heeft geadviseerd om bitjes verplicht te stellen in het hockey. Dat meldt Radio 1. De commissie kwam maandagavond bij elkaar om daarover te praten. Aanleiding was het incident met Rotterdam-speler Seve van Ass, die de stick van Valentin Verga in zijn gezicht kreeg.
Van Ass (foto) liep daarbij een zware mondblessure op. Hij is liefst tien tanden kwijtgeraakt. Verwacht wordt dat de hockeybond het advies van de medische commissie overneemt. Ook komt er een landelijk onderzoek door tandartsen om te kijken hoe vaak tandletsel voorkomt in de sport.
De tuchtcommissie buigt zich dinsdag over de overtreding van Verga op Van Ass in het duel tussen Rotterdam en Amsterdam. De behandeling is achter gesloten deuren. Verga zal daarbij aanwezig zijn. Op basis van zijn verklaring, de rapportage van de beide bondsarbiters en van de tv-beelden zal de tuchtcommissie een uitspraak doen. Binnen 15 dagen na de zitting volgt het vonnis, tenzij de tuchtcommissie meer tijd nodig heeft.