nieuws

Vloet: 'Ik ben ook hartstikke ontevreden'

ROTTERDAM - Wiljan Vloet begrijpt dat supporters en sponsors van Sparta op dit moment niet blij zijn. De algemeen en technisch directeur van de Kasteelclub zegt in een interview met RTV Rijnmond zelf ook hartstikke ontevreden te zijn, vooral over het spel en manier van voetballen van het eerste elftal.
'In de eerste helft tegen Dordt speelden we ver onder ons niveau, en tegen Jong Ajax gingen we passieloos ten onder. Het drukzetten en vooruit voetballen lukt niet, dus begrijp ik dat supporters en sponsors ontevreden zijn en hun stem laten horen,' zegt Vloet over de recente nederlagen tegen respectievelijk FC Dordrecht en het beloftenelftal van de Amsterdamse club.
Zoals bekend komen de Sparta-supporters woensdagavond samen om na te denken over protest-acties die gevoerd gaan worden. Een bijeenkomst waarbij Vloet overigens niet welkom is, zo is hem te verstaan gegeven door de organisatoren. Over de acties zegt hij:'Ik hoop dat er op een goede manier actie gevoerd gaat worden, zodat iedereen er beter van wordt'. Daarmee geeft Vloet aan dat hij niet zit te wachten op een uiting van negativiteit.
Dat een aantal sponsors hun bijdrage aan het jaarlijkse trainingskamp heeft opgeschort doet Vloet als volgt reageren: 'Alle kritiek zorgt voor een splitsing onder Spartanen. Er zijn sponsors die boos zijn, er zijn sponsors die niet boos zijn. En er zijn sponsors die boos zijn op elkaar. Dat geldt ook voor de supporters.'
Vloet geeft verder aan niet aan opstappen te denken. Hij noemt zichzelf strijdvaardig en een knokker: 'Ik wil de huidige situatie niet bagetalliseren, maar de club staat niet in brand. Nogmaals, net als iedereen ben ik ontevreden over het vertoonde spel. Maar als club staan we er prima voor. De hunkering naar de eredivisie is echter zo groot. Ik ben verantwoordelijk, maar niet alle pijlen zijn op mij gericht. We dragen met z'n driëen een gezamenlijke verantwoordelijkheid: ik als directeur, de technische staf en de spelers'.