nieuws

NU Discussie: Weg met dokter Corrie?

School
School
ROTTERDAM - 8.000 handtekeningen zijn er overhandigd aan de Tweede Kamer, om seksdokter 'Corrie' van de televisie af te krijgen. Mocht je Corrie nog niet kennen: dat is cabaratière Martine Sandifort, ook wel bekend van 'Kopspijkers', die op 'grappige' wijze seksuele voorlichting geeft voor kinderen van 10 tot 12. Uitgezonden bij het SchoolTV Weekjournaal.

Nu is het niet voor het eerst dat SchoolTV aandacht heeft voor seksuele voorlichting; maar door deze aanpak staan er veel Ouders van Nu op de achterste benen. Die vinden het een taak van ouders, en zeker niet van de Publieke Omroep.
Anderen vinden dat de toon waarop dokter Corrie te werk gaat, juist prima aansluit bij de doelgroep; seksuoloog Yuri Ohlrichs van de NVVS zegt dat deze aanpak werkt.
Moet dokter Corrie blijven, of niet? Rijnmond Nu heeft de NTR benaderd, maar een woordvoerder liet op afstandelijke toon weten niemand te woord te willen staan.
Hoe werd JIJ bijgepraat? Of ontdekte je seks en intimiteit op straat? Stiekeme boekjes? Had je überhaupt behoefte aan voorlichting van je ouders?
En hoe vertelde je het jouw kinderen? Of was het taboe?
Hoe licht je kinderen op een verstandige wijze voor? En hoe vooral niet? En WIE zouden dat dan moeten doen?

BEL Rijnmond Nu: 010 - 436 44 36 of chat mee op deze pagina.

Twitteren doe je op een 'P', met de hashtag RIJNMONDNU:

RIJNMONDNU TWITTERKANAAL:

RIJNMONDNU VIDEOKANAAL: OFFLINE

Word bijgepraat over het nieuws om de hoek, maar ook over binnen- en buitenlandse kwesties. Met verslaggevers in de regio en correspondenten uit de hele wereld. Een nieuwsquiz, de Dag van Toen en discussie! Rijnmond Nu: iedere werkdag tussen 16.00 en 19.00 uur.