nieuws

Feyenoord wint 'geheim' oefenduel

19novfeygro
19novfeygro
ROTTERDAM - Feyenoord heeft dinsdagmiddag in de Kuip een oefenwedstrijd met 4-1 gewonnen van Jong FC Groningen. In het besloten oefenduel waren Lex Immers, Samuel Armenteros, Elvis Manu en Ruud Vormer trefzeker voor Feyenoord.
Net als in de voorgaande interlandperiodes oefende de selectie van Feyenoord tegen een betaald voetbalorganisatie. Na eerder tegen RKC en Excelsior te hebben gevoetbald was dit keer een combinatie elftal van FC Groningen de tegenstander. Bij de club uit het Hoge Noorden stonden spelers als keeper Luciano Da Silva, spits David Texeira en back Angelo Cijntje in de basis. Feyenoord speelde met de volgende opstelling.
FEYENOORD: Lamprou, Van Deelen, Mathijsen, Hardeveld, Goossens, Vormer, Immers, Sleegers, Schaken, Pellè, Armenteros.
In de tweede helft kwamen Elvis Manu, Wesley Verhoek en Ronald Graafland in de plaats van Ruben Schaken, Lex Immers en Kostas Lamprou. Twintig minuten na de rust verving Mitchell Te Vrede Graziano Pellè en Stijn Houben verdediger Joris Mathijsen. Ronald Graafland stopte in de slotfase nog een strafschop en werd ook nog een keer gepasseerd van 11 meter door Hans Hateboer van Jong FC Groningen.
Naast de internatioals ontbraken Otman Bakkal en Miquel Nelom bij Feyenoord. Die laatste heeft nog teveel last van zijn blessure. Aangezien ook Bruno Martins Indi momenteel met een hamstringblessure kampt speelde John Goossens als linksback. Martins Indi moest met een blessure afhaken bij Oranje en is onzeker voor zondag.
Spits Graziano Pellè is komend weekend voor Feyenoord weer inzetbaar in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. De Italiaan heeft een schorsing van drie wedstrijden uitgezeten na zijn kopstoot in de verloren wedstrijd tegen Heracles Almelo.