nieuws

Wethouder past proef kentekenparkeren Rotterdam-Noord aan

kentekenparkeren2
kentekenparkeren2
ROTTERDAM - De gemeente Rotterdam gaat een proef met kentekenparkeren in de Rotterdamse wijk het Oude Noorden aanpassen. Dat laat verantwoordelijk wethouder Jeannette Baljeu van verkeer.
De afgelopen weken zijn er verschillende signalen binnengekomen bij de gemeente over het niet goed functioneren van de proef. De wethouder sprak onder andere met een aantal ondernemers uit het proefgebied. Zij gaven aan dat er lange rijen staan voor de twee parkeerautomaten op de Zwart-Janstraat.
Extra maatregelen
De proef duurt tot 16 december. Wethouder Baljeu gaat de laatste weken van de proef twee extra parkeerautomaten bijplaatsen. Ook worden er borden neergezet, die naar de parkeerautomaten verwijzen. Stewards zullen het winkelpubliek van informatie voorzien.
Geen parkeerbonnetjes meer
Kentekenparkeren wordt vanaf 2014 in heel Rotterdam ingevoerd. Automobilisten voeren dan hun kenteken in bij de parkeerautomaat en hoeven geen kaartje meer achter de voorruit te leggen. Dit nieuwe systeem is nodig omdat de chipknip verdwijnt. Ook zijn de huidige parkeerautomaten versleten.