nieuws

Ernstig bedreigde Rietputten in Chris Natuurlijk

Baardmannen
Baardmannen
ROTTERDAM - Baardmannen en andere vogels spotten in bedreigde Rietputten, Vogelklas Karel Schot drie weken na de storm en boekentips voor Sinterklaas in Chris Natuurlijk van 23 november.foto: Adri de Groot Vogeldagboek
Reikhalzend kijken de abonnees van het Vogeldagboek iedere keer weer uit naar een nieuwe mail van Adri de Groot met daarin de mooiste foto's van vogels en andere natuur. Chris Natuurlijk trekt met de maker ervan door de ernstig bedreigde Rietputten. Het natuurgebied bij Vlaardingen komt in gevaar door de aanleg van de Blankenburgtunnel en een rijksweg.
Natuurmonumenten hoopt met een laatste publieksactie de aanleg van de Blankenburgtunnel nog te voorkomen. Maandag 25 november spreekt de Tweede Kamer over infraprojecten zoals de Blankenburgtunnel. Natuurmonumenten is een Twitteractie begoonnen om de Kamer wakker te schudden. Toine Cooijmans, campagneleider van Natuurmonumenten, vertelt in Chris Natuurlijk of er veel respons is op de actie.
Chris Natuurlijk kijkt bij Vogelklas Karel Schot op het Afrikaanderplein in Rottterdam, hoe het is drie weken na de storm. Op maandag 28 oktober verwoestte een door de storm omgevallen boom de egelopvang van de Vogelklas en werd het dak van het quarantainegebouw beschadigd. Voorzitter André de Baerdemaeker vertelt aan Chris Natuurlijk welke vogels er nu worden opgevangen en hoe het is met de egels. Tips om egels de winter door te helpen, krijg je ook in Chris Natuurlijk van 23 november.
Hubert van Belois van boekhandel Maximus in Rotterdam-Hillegersberg is regelmatig te gast in Chris Natuurlijk om te vertellen over de mooiste boeken van dit moment. In de boekenrubriek van zaterdag 23 november helpt hij Sinterklaas een handje. Welke boeken zou Sint cadeau kunnen doen?

Over Chris Natuurlijk!

Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk! Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond