nieuws

Rotterdamse cafés in top 100 beste café's

ROTTERDAM - Het Rotterdamse café-restaurant De Ballentent is het beste café uit de regio. De Ballentent staat op nummer 22 in de landelijke top 100 van beste cafés in het hele land.
De lijst wordt samengesteld door horeca-vakblad Misset en verschijnt al sinds 1994. Andere Rotterdamse zaken die in top 100 staan zijn De Witte Aap, Wijnbar Jansen en Van Dijk en Dudok. Op de top 100-lijst staan naast cafés ook grandcafés en strandtenten.
Deskundige jury
Bedrijven die willen meedoen aan de verkiezing kunnen zich melden bij de organisatie. Een jury van 15 ondernemers gaat dan bij de cafés langs.Volgens de organisatie zitten van alle categorieën specialisten in de jury en is het geen appels met peren vergelijken, maar wordt iedere zaak op dezelfde punten onderzocht.
Voor de Ballentent is de 22ste plaats niet de hoogste plek die ze ooit behaald hebben in de lijst. Vorig jaar kwam de zaak uit op de 17e plaats. Het café zegt nog niet precies te weten waarom het een aantal plaatsen is gezakt en gaat er alles aan doen om volgend jaar hoger te eindigen.