nieuws

Bekritiseerde PvdA'er Yeyden toch weer op kieslijst

ROTTERDAM - De omstreden oud-voorzitter van de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord doet mee aan de verkiezingen van volgend jaar. PvdA-politicus Seyit Yeyden is op een verkiesbare plek gezet.
Yeyden staat op de derde plaats van de kandidatenlijst voor de gebiedscommissie van Feijenoord. Die gebiedscommissies zijn de opvolgers van de huidige deelgemeenten. In maart worden de leden van de gebiedscommissies gekozen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.
In de selectiecommissie voor kandidatenlijst zit onder andere Richard Moti. Hij is wethouder op de Coolsingel en campagneleider voor de PvdA.
Vriendjespolitiek
Yeydens hoge plek is opvallend, omdat de oud-bestuurder eerder dit jaar opstapte naar aanleiding van een onderzoek van bureau BING naar de politieke cultuur in Feijenoord. BING bevestigde dat vriendjespolitiek en machtsbederf een rol speelden binnen het bestuur van Feijenoord.
Doodzonde
Volgens BING heeft Yeyden tegen een ambtenaar gezegd dat zij zich zorgen moest maken over haar toekomst. In een toelichting op het rapport betitelden de BING-onderzoekers deze handelwijze van Yeyden als een doodzonde.
Marco Heijmen, fractievoorzitter van de PvdA in de Rotterdamse gemeenteraad, zei destijds zich 'kapotgeschrokken' te zijn over de uitkomsten van het BING-onderzoek.
Seyit Yeyden zelf laat weten geen problemen te zien om opnieuw op de kieslijst te staan.Volgens Yeyden ligt de discussie over het rapport inmiddels achter ons. Ook is hij door partijprominenten gevraagd, zegt hij zelf.
De mogelijkheid tot reageren is uitgezet, omdat veel reageerders zich niet aan de regels hielden. Er zijn enkele IP-bans uitgedeeld.