Feyenoorders niet in actie tijdens remise Oranje

ROTTERDAM - Het Nederlands elftal heeft dinsdagavond niet weten te winnen van Colombia. In de Amsterdam ArenA speelde Oranje, net als zaterdag tegen Japan, gelijk. Dit keer was de eindstand 0-0.
Oranje, met Feyenoorders Stefan de Vrij en Daryl Janmaat op de bank, kreeg de beste kansen in de eerste helft. Rafael van der Vaart was twee keer dicht bij een treffer. Eerst schoot de middenvelder op de paal, even later ging een schot van de HSV-speler net naast.
Wissels
Dat de ontmoeting tussen Nederland en Colombia vriendschappelijk was, viel in de slotfase van de eerste helft niet te zien. Jeremain Lens kreeg rood voor een agressieve duw en Van der Vaart viel uit na een flinke overtreding van Abel Aguilar. Oud-Feyenoorder Leroy Fer verving Van der Vaart.
Omdat met Siem de Jong vlak voor rust de enige spits in de selectie van Van Gaal uitviel, speelde Fer in de tweede helft in de punt van de aanval. De speler van Norwich kreeg een paar mogelijkheden, maar scoorde niet.
Gele kaart
Ook in de tweede helft was het vriendschappelijke karakter soms ver te zoeken. Zo kreeg oud-Spartaan Kevin Strootman, aanvoerder bij afwezigheid van Van Persie en Robben, geel na een vervelende overtreding.
Jonathan de Guzman verving in de slotfase nog Stijn Schaars, maar ook de oud-Feyenoorder kon de tweede remise in vier dagen niet voorkomen.