nieuws

HAL-kapitein schrijft memoires

ROTTERDAM - De kleurrijke 88-jarige oud-HAL-kapitein Roelof ten Kate bevoer met alle denkbare Holland-Amerika-schepen de zeven wereldzeeën.
Pas nu vond hij de tijd rijp om zijn nagenoeg onverbloemde memoires aan een lijvig en rijkgeïllustreerd boek toe te vertrouwen.
Het bij de Rotterdamse uitgeverij Hans Coolegem-media verschenen maritieme werk ligt nu in de winkels, maar werd eerst ten doop gehouden bij scheidend Havenbedrijf-directeur Hans Smits, die de eer had het eerste exemplaar in ontvangst te nemen.
Het kietelkapiteintje gaat ook de de schuinsmarcherende wederwaardige observarings-deskundigheden van voor en achter het gordijntje niet uit de weg. Roelof ten Kate is ondanks zijn respectabel hoge leeftijd, niet de oudst nog in leven zijnde kapitein., maar wellicht wel de meest flamboyante.
In de Havenbedrijf-hal is het de hoogste tijd, neen zelfs veel later al om deze schipper naast- maar ook af en toe van God los Roelof ten Kate door Jack Kerklaan een wijle aan een kruisverhoor te onderwerpen.