nieuws

Metec wacht niet af en breekt met Vermeulen

Jeff Vermeulen
Jeff Vermeulen
ROTTERDAM - Het Metec Cycling Team heeft definitief besloten niet door te gaan met de tot twee keer toe positief geteste wielrenner Jeff Vermeulen. Opmerkelijk, aangezien de renner uit Hoogvliet nog niet schuldig is bevonden door de Dopingautoriteit.
In augustus werd Vermeulen door de Nederlandse wielrenunie voorlopig geschorst, omdat bij hem sporen van DMAA zouden zijn gevonden. Een dag later plaatste hij op zijn Facebookpagina een verklaring, waarin hij liet merken zich van geen kwaad bewust te zijn:
'Ik heb onbewust een vervuild voedingssupplement genomen. Dit zal voor veel mensen als een smoes klinken, maar voor mij is het de realiteit. Hoewel DMAA op de dopinglijst staat, is het voor een wielrenner niet prestatiebevorderend. Bijwerkingen zijn concentratieverlies, vernauwing van de bloedvaten en de aderen, kortademigheid en een verhoogde hartslag,' aldus de tweevoudig ritwinnaar in Olympia's Tour.
Hoofdsponsor en tevens bestuurslid Michel Megens liep aanvankelijk nog niet op de zaken vooruit, maar nam twee weken geleden met de overige bestuursleden de beslissing om het contract van Vermeulen niet te verlengen. 'We zijn tot het inzicht gekomen dat wij als Metec niet geassocieerd willen worden met renners die positief getest zijn op verboden middelen,' zegt Megens in een verklaring. En de hoofdsponsor is menens: 'Sterker nog: ik heb de ploeg laten weten dat de ploeg opgeheven zal worden als er een tweede positieve uitslag aangetoond zal worden.'
Vermeulen zelf gaf aan nog niet te willen reageren.