nieuws

Fever - Zaterdag 23 november 2013 17.00 uur

ROTTERDAM - Kleine en Jimmy zijn twee Antilliaanse vrienden die een droom hebben: het opzetten van een motorclub. In de documentaire Fever zijn ze meer dan een jaar gevolgd, tijdens het opbouwen van hun eigen club.
De film geeft een unieke blik in deze wereld, waarin het draait om motoren en snelheid. Of zoals Jimmy het verwoordt: "Wij houden niet van langzaam, wij houden van snelheid. Wij hebben heel veel ADHD in onze body."
Fever gaat over Antilliaanse mannen en de liefde voor hun motor. "Waar rook is, moeten Antillianen zijn," zegt hoofdpersoon Jimmy. Gedurende een jaar volgt documentairemaker Debbie Kleijn de Antilliaanse vrienden Kleine en Jimmy in het verwezenlijken van hun droom: het opzetten en runnen van de motorclub 'Black Jack' in Rotterdam. Ze hebben een eigen logo, speciale jasjes, een clubhuis en uitgebreide regels waar de groep zich aan moet houden. "We gaan alles strak doen," zegt Kleine. Hij is de president van de motorclub, die zijn motorfamilie bijeen probeert te houden. Maar zoveel motoren, zoveel meningen. Uiteindelijk is de liefde voor de motor datgene wat iedereen verbindt. "De relatie met de motor is net als het mannetje met zijn hond," volgens Jimmy. De motor als uitlaatklep van emoties: vreugde, plezier, maar ook rouw en verlies. Fever is een productie van Umwelt Films, in opdracht van RTV Rijnmond.

Fever is zaterdag 23 november om 17.00 uur (ieder uur herhaald) te zien bij TV Rijnmond of bekijk 'm hieronder online.

De documentaire is tot stand gekomen met steun van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties en de Gemeente Rotterdam, Kunst en Cultuur.