nieuws

Stackhouse in Live uit Lloyd

ROTTERDAM - "Blues across the age gap" lijkt wel het motto van de bandleden van Stackhouse, want ondanks bijna 40 jaar leeftijdsverschil is van een muzikale kloof geen sprake. Jong, oud, het doet niet ter zake. Als de liefde voor de blues maar aanwezig is, dan wordt met de ziel gespeeld en verdwijnt het leeftijdsverschil als sneeuw voor de zon.
Stackhouse bestaat uit de jongelingen Machiel Meijers (zang/harmonica) en Emiel van Pelt (gitaar) plus ervaren rotten Willem van Dullemen (gitaar/zang) en Bert Post (drums), die in 1981 nog samen op North Sea Jazz speelden met de Hoochie Coochie Band. Fred van Unen is de verbindende factor, zowel qua leeftijd, als door z’n prima (contra)baswerk. Machiel Meijers is het gezicht van de formatie en leerde de fijne kneepjes van het mondharmonica spelen van Carlo Reys (o.a. Tip On In). Van Dullemen is met z’n uitstekende spel nog steeds één de smaakvolste bluesgitaristen van de lage landen en vormt een prima gitaarduo met de getalenteerde Emiel van Pelt.
De bandnaam werd ontleend aan Houston Stackhouse. Deze was zelf weer van invloed op mannen als Sonny Boy Williamson, Jimmy Rogers, Roosevelt Sykes, Robert Nighthawk, Elmore James en andere blues giganten uit het jaren 40/50 Chicago. Dit is tevens de muzikale bron waaruit Stackhouse tapt. Op hun plaat Big Fish Boogie komt die periode tot leven door eigen nummers en vertolkingen van de oude bluestracks.
De lijst van bands waarin de mannen speelden bevat o.a. namen als Tip On In, The Groovetones, The Dynamites en The Big Five O, maar ook werden artiesten begeleid als Homesick James, George “Wild Child” Butler, Eddie Boyd, Clarence “Gatemouth” Brown en Eddie C Campbell…..to name but a few.
In 2010 verscheen een gelijknamige debuut EP, die werd opgepikt door zowel regionale als nationale stations, waaronder Radio 1 (B) en Arrow Classic Rock’s ‘Bluesbox’. Stackhouse combineert eigen werk met smaakvol gekozen covers en staat garant voor een geslaagde en vooral swingende bluesparty.