nieuws

Benefiet SKVR levert 10.000 euro op

ROTTERDAM - De benefietavond van het Support Fons van de SKVR heeft woensdagavond meer dan 10.000 euro opgebracht. De Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam zamelt geld in waarmee muziekinstrumenten worden aangekocht.
Docenten van de SKVR gaan al jaren de wijken in om kinderen te bereiken die niet op muziekles kunnen omdat hun ouders geen geld hebben. Op deze manier hebben ze al meer dan 6000 kinderen geholpen. Maar de vraag naar sociale muzieklessen en instrumenten stijgt.
Daarom heeft SKVR Support Fons opgericht. Er is €60.000 is nodig om 1000 Rotterdamse kinderen extra te laten deelnemen aan de muziekprogramma’s van de SKVR zoals de 'Wijkmuziekschool' en 'Ieder Kind een Instrument'.
De Rotterdamse pianist Kevin Ferreira da Silva is ambassadeur van Support Fons en vertelt uit eigen ervaring: ‘‘Ik heb het bespelen van een instrument zeker niet van huis uit meegekregen. Wij hadden er geen geld voor maar SKVR heeft mij alle kansen gegeven en de muziek heeft mij veel gebracht. .Daarom zet ik mij nu graag in voor de volgende generatie en zeg ik tegen alle Rotterdammers: Gun ieder kind een instrument!’’
De initiatiefnemers van de SKVR vinden het belangrijk dat alle Rotterdamse kinderen de kans krijgen een instrument te leren bespelen. "Muziek brengt kinderen veel plezier, laat ze hun talent ontdekken, geeft hen zelfvertrouwen en boven alles: het is een taal die iedereen kan spreken en die tegenstellingen overbrugt’’.
De Benefiet-avond was op de Dag van de Kinderrechten in het Rotterdamse Hilton Hotel. Voor een vast bedrag kreeg de bezoeker een diner, een muzikaal programma en een veiling.
Op de avond werd onder meer een huiskamerconcert door zangeres Margriet Sjoerdsma en een vip-arrangement voor 2 personen voor de openingsavond van het Gergiev Festival.