nieuws

Squashers Victoria blijven koploper

squash
squash
ROTTERDAM - De squashers van Victoria hebben eenvoudig met 12-1 gewonnen van Harrow/Esrein. Door de overwinning gaan de Rotterdammers nog steviger aan de leiding in de eredivisie.
In een tijdsbeslag van twee uur was de ontmoeting in Hengelo al beslist. Esrein stelde het trio op dat er vorig seizoen nog voor had gezorgd dat de landstitel voor het eerst in de geschiedenis naar Hengelo ging. Maar teammanager John de Paauw van Victoria deed een beroep op de Spanjaard Borja Golan.

De huidige nummer acht van de wereldranglijst verkeert in bloedvorm: hij bereikte vorige week nog de halve finale van het prestigieuze PSA World Serie-evenement in Qatar. Golan kwam voor het eerst dit seizoen in actie in de eredivisie en deed waarvoor De Paauw hem had ingezet. Hij versloeg de Australiër in dienst van Esrein Steve Finitsis met duidelijke cijfers: 1-3.

Omdat Victoria’s routinier en clubtrainer Stephen Cooke in de eerste partij van de avond zijn veel jongere tegenstander Bastiaan Meulenbelt al had verslagen, was de wedstrijd snel beslist. In de laatste ontmoeting won Piedro Schweertman met 3-0 van André Haschker.