nieuws

Rechter: onderzoek opnieuw maximumsnelheid A13

ROTTERDAM - Minister Schultz van Infrastructuur moet opnieuw gaan kijken naar de maximumsnelheid op de A13 bij Overschie. Tegenstanders van een hogere snelheid, zoals een belangenvereniging en de gemeente Rotterdam, zijn door de rechtbank Rotterdam in het gelijk gesteld.
Volgens de tegenstanders leidt de hogere maximumsnelheid van 100 kilometer per uur in plaats van 80 tot meer herrie en meer luchtvervuiling. De minister heeft die bezwaren afgewezen, maar niet goed onderbouwd waarom. Ook heeft ze volgens de rechter te weinig rekening gehouden met stikstofdioxide in de lucht.
Bij een nieuwe beslissing moet de minister nu ingaan op bezwaren van de omwonenden en de gemeente. Stichting Gezond Overschie is blij met de uitspraak en gaat de zaak de komende weken opnieuw onder de aandacht brengen bij Schultz.
De gemeente Rotterdam is blij dat de rechter de gemeente in het gelijk heeft gesteld. "Onze inzet is constant geweest dat er te weinig rekening werd gehouden met de omwonenden in Overschie. We gaan er vanuit dat er in het nieuwe besluit meer recht wordt gedaan aan onder andere de belangen van de omwonenden."