nieuws

Koken met Boeken: Zelfgemaakte mosterd

Mosterdpotjes
Mosterdpotjes
ROTTERDAM - Eens per maand snijdt, hakt en bakt Annet Zandvoort van Cafe-Restaurant DikT een smaakvol hapje voor ons in elkaar. Deze keer maakt ze een recept van de bekende kookboekenschrijfster Yvette van Boven en gebruikt ze alleen de keukenmachine. Zelf aan de slag? De bibliotheek heeft beide boeken van Yvette van Boven - HOME MADE ZOMER en HOME MADE - te leen! Of kijk op hieronder voor het recept. Lekkere trek? Cafe-DikT aan de Hoogstraat in Rotterdam maakt van deze mosterd een heerlijke mosterdsoep met brie.
Zelfgemaakte mosterd
Ingrediënten:
100 g mosterdzaad
200 ml wittewijn-azijn
1 theelepel kurkuma
50 g rietsuiker
peper en zout
TIP: Je kunt de zaadjes een nacht in de azijn laten weken voor een gladder resultaat, maar dat hoeft niet.
Bereiding:
Giet het mosterdzaad met de azijn in de keukenmachine, voeg de specerijen en de suiker toe.
Draai in een minuut of 6 tot een gladde massa, of draai langer door voor een gladdere massa.
Schep de mosterd in een pot, draai de deksel erop en zet in de koelkast.
Als hij langer staat wordt hij lekkerder en milder.
Als dit bevalt kun je natuurlijk alle kanten op, met dragon, geroosterde mosterdzaadjes (voor een nootachtige smaak, met nootmuskaat, kruidnagel, karwijzaad. Of met knoflook, chilipeper, of met honing in plaats van suiker.
Suiker hoeft ook niet, of minder, dat hangt af van je smaak
Uit:
Home Made ZOMER
Yvette van Boven
In Dikt wordt er een lekker mosterdsoep van gemaakt, met brie.