nieuws

15 jaar cel voor vermoorden nieuwe vriend ex-vrouw

ROTTERDAM - De rechter heeft 15 jaar cel opgelegd voor een moord in de Spanjaardstraat in Rotterdam. Een 36-jarige man heeft daar in februari van dit jaar de vriend van zijn ex-vrouw gedood met 49 messteken.
Volgens justitie wilde de verdachte niet accepteren dat zijn ex-vrouw een nieuwe relatie had. De man had de vrouw al eerder bedreigd en mishandeld.
De Rotterdammer was net op vrije voeten toen hij weer op zoek ging naar zijn vroegere echtgenote. In haar woning in de Spanjaardstraat trof hij de nieuwe vriend aan en stak hem dood.
De rechter gaat uit van moord en niet van een opwelling. "U heeft 49 keer gestoken. Dat kost tijd. Er is ook nog een worsteling geweest. Al met al heeft u voldoende tijd gehad om tot bezinning te komen."
De Rotterdammer is niet alleen veroordeeld voor moord, maar ook voor stalking van de vrouw. De rechter vond het tekenend dat de verdachte tijdens de zitting zei dat hij zijn ex-vrouw nog altijd als zijn echtgenote beschouwde. "U ziet nog altijd niet in dat uw gedrag ontoelaatbaar was."