nieuws

Vlaardingse 'verblijvers' zitten zonder water

Nathalie en Bon Weerman bij hun afgesloten waterput
Nathalie en Bon Weerman bij hun afgesloten waterput
ROTTERDAM - Omdat opvarenden van een achttal historische scheepjes aan de Vlaardingse`Westhavenkade-steiger voor een bedrag van 50 euro te veel water uit de Havenmeester-kraan hebben getapt, heeft de gemeente ze voorlopig afgesloten.
Nu zitten het gezinnetje Nathalie en Bob Weerman met pasgeboren kind, samen met nog enkele scheepseigenaren, minstens tot april verstoken van wal-water. Moeten ze, zolang het niet vriest want dan mogen ze helemaal niet meer van hun steigerplek, elke keer buiten de sluis water innemen voor in hun tanks. Ook moeten ze het vuile water kilometers verderop lozen.
Het kost veel dure dieselolie en gedoe. Ook via slangen water betrekken bij bereidwillige walbewoners aan de overkant is geen reële optie.
De zogeheten verblijvers (want de boten mogen op last van de lokale overheid niet permanent bewoond worden) hebben de indruk dat dit dispuut uitgespeeld wordt om ze definitief van de binnestadskade weg te krijgen.
Ondanks het aanbod om de vijftig euro gezamenlijk te betalen en samen met de havenmeester de meterstanden zorgvuldig(er) bij te houden, blijft verantwoordelijk wethouder vooraslnog onvermurwbaar en de scheepseigenaren dus verstoken van enige wateraansluting.