nieuws

Henk ten Cate:'Ik ga mezelf niet aanbieden'

ROTTERDAM - Henk ten Cate heeft na de verloren play-off wedstrijd tegen Roda JC aangeboden om mee te denken aan de toekomst van Sparta, maar daar is nooit wat meegedaan.
'Als mensen mij zouden vragen hoe ik die periode gezien zou hebben dan had ik mijn mening kunnen geven. Ik zou ook enkele aanbevelingen kunnen geven van verbeterpunten, maar ik ga mezelf niet aan lopen bieden', zei Ten Cate voor de microfoon van RTV Rijnmond.
'Een van de dingen die ik toen gezegd heb is dat ik denk dat er voor deze groep een ervaren trainer gezet moet worden. Maar ik heb ook niet de wijsheid in pacht. Mijn gevoel zei dat het geen makkelijke groep was om te hanteren. Het zijn niet de eenvoudigste karakters. En dan denk ik dat je misschien een ervaren trainer nodig hebt. Ik ga verder geen waardeoordeel vellen over de trainer die er nu zit', aldus de Amsterdammer.
Ten Cate vindt het jammer dat het momenteel onrustig is bij Sparta. 'Het is een geweldige club dus ik hoop dat de rust snel terug gaat keren. En de enige manier is om wedstrijden te winnen. Tot vorige week deden ze het eigenlijk heel erg goed. Alleen dan verlies je twee keer en dan komt er kritiek. Ik kan van afstand niet beoordelen of deze terecht is', aldus Ten Cate, die tegenwoordig op Ibiza woont.
Ten Cate wil liever niet herinnerd worden aan de wedstrijd tussen Roda JC en Sparta waarin de Kasteelclub in de laatste minuten de droom om terug te keren naar de Eredivisie uiteen zag spatten. 'Ik vond het verschrikkelijk.Ik heb die film nog een paar keer teruggedraaid en het klopte van geen kant. Maar dingen gebeuren', aldus Ten Cate.