nieuws

Maarten van Praag in Live uit Lloyd

ROTTERDAM - De afgelopen tien jaar legde Maarten van Praag - kleinzoon van de legendarische zanger Max van Praag - veel kilometers af binnen de muziekwereld. Hij was frontman van de groep City to City (The road ahead, nummer 1 hit, Edison, etc). In 2011 verscheen zijn solodebuut; ‘Between Space and Time’, een op Britse leest geschoeid album, vol sterke luisterliedjes dat mooie kritieken oogstte.
Solo of met band speelde Maarten tot in alle uithoeken van het land – van huiskamer via poppodium tot zomerfestival. De vele gesprekken die hij onderweg voerde met publiek, muzikanten en journalisten duwden hem langzaam maar zeker in een nieuwe richting – weg uit de comfortzone, klaar om op een andere wijze dan voorheen te schrijven en spelen.
In de zomer van 2012 schopt Maarten het tot de finale van Mooie Noten, een wedstrijd voor singer-songwriters in 020. Niet veel later volgt een ontmoeting met producer Tony Cornelissen. De instant klik tussen de twee mannen leidt tot een hechte samenwerking en levert de gloednieuwe EP Shells and Stones op (augustus 2013). De zes songs zijn Maartens meest persoonlijke werk tot dusver. De Britse invloeden zijn ingeruild voor een Amerikaanse twist, en zelf Afrikaanse ritmes.
In februari 2014 moet het nieuwe album van Maarten van Praag verschijnen, die eerder in Live uit Lloyd te gast was onder de naam Ma*rten (2011)).
Maarten van Praag: lead vocals, akoestische & electrische gitaar
Rogier Wagenaar: gitaar
Auke Haaksma: bas en backing vocals
Tim Brink: drums en backing vocals