nieuws

Fans Sparta spreken spelers toe in spelershome

ROTTERDAM - Enkele supporters van Sparta zijn voorafgaand aan de thuiswedstrijd met Helmond Sport het spelershome in gegaan om de spelers toe te spreken. Zij uiten hun onvrede over "het huidige passieloze spel" van de Rotterdammers. Tijdens de wedstrijd wordt ook actie gevoerd op de tribunes van Het Kasteel.

Naast een afvaardiging van de supportersvereniging van Sparta mocht ook oud-speler Wout Holverda als supporter de spelers toespreken. Na de speech van de fans deed Adrie Bogers zijn reguliere wedstrijdbespreking en gingen de spelers voor de warming-up het veld op.
De supporters hebben meerdere spandoeken gemaakt met verwijzingen naar mensen uit het verleden van de club, die in de ogen van de fans een voorbeeld voor de huidige generatie moet zijn. Namen als Tonny van Ede, Bok de Korver en Denis Neville worden genoemd en geroemd door de fans, die ook de historie van de club bij de spelers onder de aandacht willen brengen.
In de eerste tien minuten van de wedstrijd bleef een deel van de Denis Neville-tribune leeg om ruimte voor de spandoeken te maken. Bij het betreden van de tribunes ontstond er nog even kort een brandje.