nieuws

Moordverdachte Simonshaven op vrije voeten

moord_Simonshaven
moord_Simonshaven
ROTTERDAM - De 68-jarige Rotterdammer Ernst L., die vorig jaar is veroordeeld voor de geruchtmakende moord in Simonshaven, is voorlopig vrijgelaten. De rechter heeft het voorarrest in zijn hoger-beroepszaak geschorst.
L. kreeg in november vorig jaar twaalf jaar gevangenisstraf voor het doden van zijn vrouw in Simonshaven. Ook werd hij veroordeeld voor een poging tot zware mishandeling op zijn neef.
Wandelen in natuurgebied
Tegenover de politie had L. verklaard dat hij en zijn echtgenote waren aangevallen door een onbekende man, terwijl ze aan het wandelen waren in een natuurgebied bij Simonshaven. Hij zou bovendien als hartpatiënt te zwak zijn geweest voor de dodelijke klap waarmee hij zijn vrouw zou hebben omgebracht.
De rechter geloofde dit niet en veroordeelde L. voor doodslag, nadat achttien jaar was geëist wegens moord.
Andere conclusies
In de beroepszaak die nu dient, is het gerechtshof kennelijk tot andere conclusies gekomen. Over het waarom daarvan wil het hof niets kwijt. Ook de advocaat van L. wil niets zeggen over hoe het komt dat zijn cliënt nu is vrijgelaten.
Schuilplaats Patrick S.
De opmerkelijke schorsing komt vlak na nieuwe ontwikkelingen in de zaak rond seriemoordenaar Patrick S. De Spijkenisser is veroordeeld tot levenslang voor twee moorden en wordt nu ook in verband gebracht met de moord in Simonshaven. Vlak bij de plek waar de vrouw van L. is doodgeslagen, werd begin deze maand een schuilplaats gevonden van Patrick S.