nieuws

Nieuwe coating voor Walk of Fame-tegels

20130715_115819
20130715_115819
ROTTERDAM - De tegels van de Rotterdamse Walk of Fame zullen de komende winter nog niet op hun plek liggen. Eerst moeten ze een nieuwe beschermlaag krijgen. Op z'n vroegst worden ze in het voorjaar op de boulevard tussen het Zuidplein en Ahoy neergelegd.
De betonnen tegels met hand- en voetafdrukken van beroemdheden zijn al lange tijd weg van hun oorspronkelijke plek op de Schiedamsedijk. Vijftig exemplaren liggen bij de gemeentewerf in Kralingen, waar ze van een beschermende coating werden voorzien.
Doordat de tegels eerst niet goed genoeg waren schoongemaakt, heeft die laag deels losgelaten. Voor het aanbrengen van een nieuwe laag moet eerst de oude eraf. Dat is veel werk, omdat de coating op sommige plekken wel heeft gehecht en daar erg goed vast zit.
Het bestuur van de Stichting Walkf of Fame, die zich inzet voor het herplaatsen van de tegels, wil zeker zijn dat het deze keer goed gaat en zal daarom een aantal tegels onderwerpen aan tests onder koude en warme omstandigheden. Dat alles gaat zeker de hele winter duren. "We denken voorzichtig in de richting maart/april", aldus de stichting.