nieuws

FC Dordrecht boekt benauwde zege in Sittard

ROTTERDAM - FC Dordrecht heeft een hele benauwde 0-1 overwinning geboekt bij Fortuna Sittard. Door de winst blijft de voorsprong van de lijstaanvoerder van de Jupiler League op naaste belager Sparta zeven punten. FC Dordrecht eindigde ook als eerste in de tweede periodetitel, maar heeft de eerste periode al op zak.
De bezoekers hadden waarschijnlijk de lange reis naar Limburg nog in de benen, want het begin was heel slap van de ploeg van trainer Harry van den Ham. Fortuna Sittard startte gretiger en kreeg mogelijkheden. De grootste was voor Ramon Voorn, maar hij kon doelman Warner Hahn niet verschalken met een kopbal. Na een klein half uur spelen kwam FC Dordrecht tegen de verhouding in op voorsprong. Rihairo Meulens gaf het laatste tikje na een vrije trap van Yoëll van Nieff: 0-1.
In de tweede helft werd het duel niet veel beter, maar FC Dordrecht had de zaken wel beter op orde. Erixon Danso weigerde de bezoekers in veilige haven te schieten, waardoor het lang spannend bleef. Fortuna Sittard stroopte de mouwen op in de slotfase, maar het elftal van trainer Van den Ham bleef overeind.