nieuws

Verpleeghuispersoneel verdacht van diefstal sieraden

ROTTERDAM - De Rotterdamse zorginstelling Laurens verdenkt het eigen personeel ervan dementerende ouderen te hebben bestolen. Dat blijkt uit een brief die door de zorginstelling is verzonden.
Het gaat om woonzorgcentrum Borgsate aan de Meidoornsingel in Rotterdam. In de afgelopen maanden zijn vier bewoners beroofd van hun sieraden. Gouden trouwringen werden daarbij waarschijnlijk van de vingers van de slachtoffers gehaald.
Een woordvoerster van Laurens laat weten geschokt te zijn door de diefstallen. Er is aangifte bij de politie gedaan en de 28 bewoners hebben advies gekregen om diefstal te voorkomen. Zo is er voor elke bewoner een registratielijst gemaakt met welke sieraden er op dat moment zijn. Medewerkers moeten de lijst twee keer per dag aftekenen.
Wethouder Florijn van Werk, Inkomen en Zorg laat via zijn voorlichtster weten dat hij het niet vindt kunnen wat er is gebeurd. Hij leeft mee met de ouderen, de familieleden en met de personeelsleden die zich wel positief inzetten voor ouderen. Florijn wil dat het tot de bodem wordt uitgezocht. Of hij zelf actie onderneemt of de politie het werk laat doen, is niet bekend.