nieuws

Dames Binnenland wederom oppermachtig

Basketbal
Basketbal
ROTTERDAM - De basketbalsters van Binnenland hoefden ook zaterdag niets te duchten van de tegenstander. Op bezoek bij BC Apollo Amsterdam werd ook de zevende competitiewedstrijd van het seizoen winnend afgesloten en krikte de formatie van coach Joost van Rangelrooy het doelsaldo ruimschoots op. Het werd 51-100.
Dat Binnenland dit weekend wederom met ruime cijfers zegeviert is geen verrasing meer te noemen. Ook de hoofdstedelingen bewaren geen goede herinneringen aan de koploper, want eerder dit seizoen werd de ploeg uit Amsterdam namelijk al met 96-51 verslagen. Dat het zaterdag geen schijn van kans zou hebben was na het eerste kwart al duidelijk, maar van een nieuwe vernedering was weliswaar tot de rust nog geen sprake: 28-41.
Het krachtsverschil kwam pas echt in de laatste twee kwarten aan het licht. Via een 46-78 voorsprong na het derde kwart werd uiteindelijk in het vierde kwart uitgebouwd naar een monsterzege. Na zeven wedstrijden voert Binnenland nog altijd de ranglijst in klasse B van de eredivisie met het volle pond. Het heeft veertien punten en een positief doelsaldo van 335.