nieuws

Melis scoort bij zevenklapper Oranje op Woudestein

Manon Melis
Manon Melis
ROTTERDAM - Het Nederlands dameselftal heeft de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland eenvoudig gewonnen. In een uitverkocht stadion van Excelsior was Oranje mede dankzij een benutte strafschop van de Ridderkerkse Manon Melis - tegenwoordig speelster van LdB FC Malmö uit Zweden - met 7-0 te sterk voor de bezoekers.
Bij rust stond er al een 4-0 tussenstand in het voordeel van Nederland op het scorebord. In de tweede helft werd de score uitgebreid op Woudestein. Vivianne Miedema had met drie doelpunten een groot aandeel in de overwinning op de Grieken. Naast Melis, die er niet in slaagde haar vijftigste treffer in het shirt van Oranje te maken, waren ook Lieke Mertens (2) en Mandy van den Berg trefzeker namens de Nederlandse dames.
De zevenklapper betekende de derde zege voor de formatie van bondscoach Roger Reijners in de poule, waarin Nederland samen met België aan de leiding gaat. Eerder werden Albanië en Portugal met respectievelijk 4-0 en 7-0 verslagen, alleen Noorwegen was met 2-1 te sterk. In februari staat de onderlinge confrontatie met de Belgen op het programma.