Feyenoord in blessuretijd onderuit bij RKC Waalwijk

Feyenoord heeft bij RKC Waalwijk hele dure punten laten liggen. De ploeg van trainer Ronald Koeman ging in blessuretijd met 1-0 onderuit in Brabant. Aurelien Joachim maakte de enige treffer van de wedstrijd. De Rotterdammers weigeren - niet voor het eerst dit seizoen - te profiteren van misstappen van de concurrrentie.

De bezoekers namen vanaf de aftrap het initiatief. RKC Waalwijk kwam in de eerste twintig minuten nauwelijks van eigen helft, maar Feyenoord speelde zelf te onzorgvuldig en te traag om echt gevaarlijk te worden. Jordy Clasie was nog het dichtst bij een doelpunt, toen zijn vrije trap bijna in één keer in het doel zeilde. De weifelende doelman Jan Seda kon zijn hand nog net tegen de bal krijgen. Tonny Vilhena schoot in kansrijke positie heel ver naast.

Gaandeweg het eerste bedrijf deelde ook de thuisploeg wat speldenprikjes uit. Ex-Feyenoorder Romeo Castelen mocht opstomen, maar mikte een meter naast het doel van keeper Erwin Mulder. Tien minuten voor rust moest de sluitpost in actie komen op een schot van Joachim. Ook daarna hield RKC Waalwijk gelijke tred met de Rotterdammers.

De tweede helft begon veelbelovend. John Goossens, die op de flank de voorkeur kreeg boven Jean-Paul Boëtius, pegelde van twintig meter net naast het vijandelijke doel. Twee minuten later was Castelen dichtbij de openingstreffer toen hij voorbij Stefan de Vrij snelde, maar het zijnet vond. Lex Immers kopte rakelings naast na een voorzet van Goossens. Een kopbal van de onzichtbare Graziano Pellè leverde geen probleem op voor Seda.

Na de levendige openingsfase kwam Feyenoord goed weg, toen Castelen onderuit ging in een duel met Joris Mathijsen maar scheidsrechter Pieter Vink van geen penalty wilde weten. Een minuut later pareerde Mulder een inzet van invaller Damiano Schet.

Feyenoord had logischerwijs het meeste balbezit, maar de bezoekers overtuigden geen moment bij de degradatiekandidaat. Halverwege de tweede helft had Seda een antwoord op een kopbal van Pellè na een vrije trap van Goossens. Castelen pegelde in de counter over het Rotterdamse doel. Enkele minuten later verrichte Mulder een broodnodige redding op een harde inzet van Robert Braber.

Feyenoord zocht in de slotfase naar de bevrijdende openingstreffer, maar het brutale RKC Waalwijk ging ook steeds meer geloven in een goed resultaat. Pellè raakte de bal in kansrijke maar half en invaller Boëtius kon Seda niet verrassen met een laag schot. Het duel leek af te stevenen op een gelijkspel, maar diep in blessuretijd knalde Joachim de bal alsnog langs Mulder: 1-0.

Scoreverloop: 90+3. Joachim 1-0

Opstelling Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij, Mathijsen, Kongolo, Clasie, Immers, Vilhena (71. Bakkal), Goossens (77. Armenteros), Pellè en Schaken (65. Boëtius).

Deel dit artikel: