nieuws

Sterrenrestaurants in de regio

ROTTERDAM - Het Wereldmuseum in Rotterdam heeft een Michelinster gekregen. In het restaurant van het museum aan de Willemskade worden menu's geserveerd die passen bij de wisseltentoonstellingen in het Wereldmuseum.
"We hadden het een beetje verwacht", vertelt restaurantmanager Ingrid Buikema onder het genot van een glaasje champagne. "Er werd de laatste tijd veel gespeculeerd door verschillende mensen. Nu is eindelijk zover."

Tweede ster

Ook de Rotterdamse restaurants Fred en FG, het voormalige Ivy, vielen in de prijzen. De restaurants hadden vorig jaar nog één ster, maar hebben nu een tweede ster gekregen.
"Die tweede ster is fantastisch", vertelt sous-chef Nico Belot van restaurant Fred. "We hebben dit bereikt, omdat we constant onze producten verbeteren. Dit is een kroon op ons werk." Ook Francois Geurds van restaurant FG is enthousiast. "Het is een stukje erkenning. Een derde ster is een droom. Ik ga er alles aan doen om dat te realiseren."

Drie sterren

De Leest in Vaassen heeft een derde Michelinster gekregen. Restaurant De Librije in Zwolle behoudt zijn derde ster. Restaurant Oud Sluis had drie sterren, maar het restaurant van Sergio Herman gaat volgende maand dicht.
De sterren in de regio op een rijtje:
Twee sterren:
Parkheuvel, Rotterdam
Fred, Rotterdam-Kralingen
De Zwethheul, Rotterdam-Schipluiden
Een ster:
Amarone, Rotterdam
Wereldmuseum, Rotterdam
Perceel, Capelle aan den IJssel
Hermitage, Ridderkerk
De Gieser Wildeman, Noordeloos
Rotterdam is nu nog gerser! #FG, #Fred beide naar twee michelinsterren. #Wereldmuseum krijgt eerste ster! Allemaal gefeliciteerd! #gers!
— herbs (@herbs2012)