nieuws

Papendrechters mogen meepraten over markt

ROTTERDAM - Papendrecht gaat binnenkort het marktplein flink op de schop nemen. Het moet weer het bruisende hart van het dorp gaan worden. En om dat voor elkaar te krijgen mag elke Papendrechter hierover mee praten.
De gemeente wil zo veel mogelijk meningen en ideeën horen. Via een website: papendrechtmarkt.nl of via ideeënbussen in het gemeentehuis. "Ik vind het belangrijk dat iedereen iets kan zeggen over het plein, want het is niet het plein van de gemeente, niet mijn plein, maar het plein van alle Papendrechters. En zo maken we er samen iets moois van!", aldus wethouder Richard Korteland.
Kaal
Veel mensen vinden het marktplein nu te saai, te leeg en te grijs. ‘Meer groen’ wordt daarom vaak genoemd als grote verbetering. Ook mag van een aantal voorbijgangers de horeca een grotere rol gaan spelen.
Prins Florisschool
Ook groep 8 van de Prins Florisschool mag meedenken over het nieuwe marktplein. In de klas werd vandaag op een whiteboard een ontwerp gemaakt. Eerder maakten de kinderen al tekeningen van hoe zij het marktplein graag zien. Vera weet wel wat ze leuk vindt: "De markt moet een fontein krijgen en bankjes zodat mensen er gezellig kunnen zitten! En iets om te spelen voor de kinderen natuurlijk!"
Inspirerend
Volgens Frans Boots, de architect die zich buigt over de herontwikkeling van het plein, zijn er al flink wat bruikbare ideeën binnen gekomen. "Je zou zeggen dat het lastiger wordt met al die verschillende meningen, maar je ziet nu heel duidelijk wat leeft in het dorp. Het is nu al vrij helder wat af moet vallen en wat zeker in het uiteindelijk ontwerp terug moet komen. Erg inspirerend!"
Ideeën aandragen voor de nieuwe markt van Papendrecht kan nog tot en met 4 december.
Foto 1: Sanne Teijn
Foto 2: Richard van Hoek