nieuws

Bakstenen gevonden bij vindplaats lijk Johan de Waal

ROTTERDAM - Het onderzoek naar de dood van Johan de Waal uit Hardinxveld-Giessendam krijgt een vervolg. De politie zocht dinsdag met duikers in het Kanaal van Steenenhoek en vond stukken hout en bakstenen.
Er werd ook een helikopter ingezet om nogmaals de omgeving in kaart te brengen. En Opsporing Verzocht besteedt aandacht aan de zaak.

Johan de Waal vertrok op 9 januari 2012 's avonds vanaf een kennis richting zijn eigen huis aan de Koningin Wilhelminalaan in Hardinxveld-Giessendam. Hij is echter nooit aangekomen in zijn woning.
Begin september 2012 werd in het Kanaal van Steenenhoek in Hardinxveld het stoffelijk overschot van Johan de Waal gevonden. Later die maand werd een 43-jarige man en een 21-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam aangehouden. Beide verdachten zijn weer vrijgelaten.
De politie is nu specifiek op zoek naar getuigen die rond 4 januari 2012 op de Tiendweg een grote donkere auto hebben gezien en op 10 januari 2012 een man met een blauwe jas en trui op het erf van De Waal aan de Koningin Wilhelminalaan in Boven-Hardinxveld.