nieuws

NU Discussie: Wat is vervelen?

Ode aan de verveling
Ode aan de verveling
ROTTERDAM - Verveel U zich weleens? En vindt u dat erg? Psychologen uit Duitsland en Amerika zijn gedoken op het fenomeen 'Verveling'. Wat is verveling precies? En is dat nou goed, of juist niet?

De Duitse psychologen gaven zeven jaar geleden aan dat er vier typen van verveling zijn. Bij de eerste, onverschillige verveling, voelen mensen zich nog best goed en nauwelijks onrustig. De vierde, reagerende verveling, voelt juist heel vervelend en geagiteerd. Dat zou weleens het soort verveling kunnen zijn van waaruit jongeren bushokjes in elkaar gaan trappen.
Maar nu hebben de onderzoekers een VIJFDE vorm van verveling ontdekt: Apathische verveling noemde één van de onderzoekers deze vorm, die zou lijken op depressie.
Het onderzoek werd gedaan onder scholieren, maar iederéén verveelt zich natuurlijk weleens.
JIJ ook? Wanneer heb je je voor het laatst verveeld? En dééd je daar dan actief iets aan? Of liet je het gebeuren?
Word je onrustig als je je verveelt? Of zie je het als een vorm van meditatie? Dat het juist GOED is om even niet te jagen?
Misschien verwacht je, om aan de verveling te ontsnappen, heel veel van een voetbalwedstrijd of theatervoorstelling, en vervélen die ontsnappingen juist!
Van welke dingen om je heen, of op de radio of tv, moet je gapen van verveling?

Mocht je je vervelen: bel Rijnmond Nu dan even. 010 - 436 44 36.

Meechatten kan hieronder en twitteren doe je met #RIJNMONDNU :

RIJNMONDNU TWITTERKANAAL:

RIJNMONDNU VIDEOKANAAL: OFFLINE

Word bijgepraat over het nieuws om de hoek, maar ook over binnen- en buitenlandse kwesties. Met verslaggevers in de regio en correspondenten uit de hele wereld. Een nieuwsquiz, de Dag van Toen en discussie! Rijnmond Nu: iedere werkdag tussen 16.00 en 19.00 uur.