nieuws

Prijs Woef Side Story breekt Musical tradities

ROTTERDAM - Woef Side Story van het Ro Theater is de meest bekroonde Nederlandse musical van het afgelopen seizoen. De eigenwijze Rotterdamse produktie breekt volgens de jury met alle voorgaande musicaltradities door diepgang en creativiteit.
Maandagavond sleepte de familieproductie van het Ro Theater vijf Musical Awards in de wacht, waaronder die voor de beste kleine musical. De beste gróte musical, Hij Gelooft in Mij, moet het met één award minder stellen. Regisseur Pieter Kramer vindt het een goede ontwikkeling dat de Nederlandse Musical Awards hun grenzen verleggen en nu dus ook kijken naar toneelprestaties. "Wij zijn geen musicalsterren dus het was best gek toen wij van 't Ro Theater bijna een beetje verlegen de Awards in ontvangst namen: Niemand uit die wereld kent ons! Maar nu dus hopelijk wel." zegt Kramer.
Acteur en tekstschrijver Arjan Ederveen en theatermaker Pieter Kramer maken al jaren samen voorstellingen voor het Ro Theater waaronder dus Woef Side Story maar ook het familiestuk Lang en Gelukkig wat volgende maand weer op planken staat. Ederveen: "Wij durven gewoon iets geks en dus anders te doen en dat pakt best vaak goed uit."
Woef Side Story was vorig jaar de kerstvoorstelling van het Ro Theater. Het is een liefdesdrama op basis van Leonard Bernstein's West Side Story, Romeo en Julia op z'n hondjes met liederen en de acteurs in grote hondenpakken.
De prijswinnaars zijn Alex Klaassen (beste mannelijke hoofdrol), Arjan Ederveen (beste mannelijke bijrol) en Martin Snip (aanstormend talent). Het kostuumontwerp leverde een prijs op voor de beste creatieve prestatie.