nieuws

Danny Vera in Live uit Lloyd

ROTTERDAM - Distant Rumble heet het nieuwe album van Danny Vera, zijn eerste plaat op het bekende Excelsior platenlabel. "Dit is de plaat die ik altijd al in mijn hoofd had," aldus Danny (Middelburg, 1977). De zanger en muzikant, ook bekend van het tv-programma Voetbal International heeft het album afgelopen zomer opgenomen in SSE Noord, de nieuwe studio van Frans Hagenaars van Excelsior. Vier jaar na Danny's vorige plaat Pink Flamingo.

Op Distant Rumble hoor je nog altijd zijn grote inspiratiebronnen Johnny Cash, Roy Orbison, Chris Isaak en Elvis Presley, ja zelfs The Stray Cats! De basis van ieder nummer is de man en zijn gitaar. "Zoals Rick Rubin Johnny Cash liet klinken: die man, die stem, de gitaar en zijn liedjes."
James Burton ('King of the Telecaster'), oud-gitarist van Elvis en later nog van onder andere Gram Parsons, The Everly Brothers, Emmylou Harris, John Denver, Johnny Cash en Jerry Lee Lewis, speelde gitaar op Runnin' With My Boots On. "Het mooiste wat mij muzikaal is overkomen."
Danny Vera tourt momenteel langs de Nederlandse clubs. Op zijn site staan alle data en in 2014 speelt hij in de buurt van Rotterdam, in de Kroepoekfabriek in Vlaardingen. Beluister hier de losse songs, gespeeld samen met gitarist Rob de Groot. Of klik op het complete uur dat een ruwe mix is van het uur dat je op de radio kunt horen.