nieuws

Eis: 18 jaar cel voor moord Emmastraat Vlaardingen

emmastraat
emmastraat
ROTTERDAM - Justitie heeft 18 jaar cel geëist voor een moord in de Emmastraat in Vlaardingen. Volgens justitie heeft de 49-jarige Mahmut B. de opdracht gegeven voor de moord.
Hij zou zijn vrouw Semra(37) hebben gedwongen de trekker over te halen. Mahmut vermoedde dat zijn vrouw een buitenechtelijke relatie had met het slachtoffer.
De verdachte zou zijn vrouw in januari van dit jaar gedurende enkele weken hebben mishandeld en verkracht. Hij dreigde haar te vermoorden, als zij haar minnaar niet zou ombrengen.

Moskee

Vervolgens gaf hij Semra een vuurwapen en instrueerde haar op 1 februari in de Emmastraat bij de moskee te gaan staan. Toen het slachtoffer na het vrijdaggebed in zijn auto stapte, schoot zij hem dood.
Mahmut B. ontkent alles. Hij zegt niets met de moord te maken te hebben. Hij wijst erop dat Semra aanvankelijk bij de politie heeft verklaard dat haar man onschuldig was. Zij heeft later gezegd dat zij toen nog bang was dat de kinderen naar een pleeggezin zouden gaan, als haar man ook werd opgepakt.

Geen straf?

De Vlaardingse vrouw staat woensdag terecht, ook voor moord. Officier van justitie G. Sannes heeft al aangegeven dat het mogelijk is dat hij geen straf gaat eisen tegen de vrouw.
Tijdens de zitting van dinsdag hielden familieleden van het slachtoffer een emotioneel verhaal. Het jongste dochtertje kan de dood van haar vader niet begrijpen, zo vertelde haar moeder. "Ze vraagt of God geen telefoon heeft en of we die niet kunnen bellen. Ze ruikt elke avond als zij naar bed gaat aan de pyjama van haar vader. Ze denkt nog steeds dat papa terugkomt."